Hva er Henna

Hva er Henna

KORT & ENKEL

Henna (Lawsonia inermis) er en blomstrende plante.

Bladene av Henna planten inneholder en naturlig og svært effektive fargepigment: Lawsone.
Dette Orange / rødt fargestoff utgivelser som bladene er knust. Tørking, fresing, og sile Henna later til et fint pulver maksimerer pigment (Lawsone) utgivelse.

Pulverisert henna vil heller starte med luft og vann. Etter blanding til en pasta, kan du søke direkte til håret eller huden for naturlig, Super-effektiv farge. Henna tatoveringer midlertidig kroppen, og permanent farger håret.

De lawsone fargestoffer faktisk farge håret og huden ved trygt binding til sine proteinmolekyler. De mørkere etter hvert som de absorberer dypere inn i hår og hud (binder seg til flere proteiner). Fargen maxes ut i ca 48 timer, og kan naturligvis vare i uker. Ganske imponerende ting-ikke rart Henna har blitt klarert for håret & kroppen i tusenvis av år -evidence av kosmetisk bruk funnet fra oldtidens Egypt til Persia til Romerriket.
Dette lurer busken vokser i tropiske og subtropiske soner av Afrika, Sør-Asia og Nord-Australasia. Henna trives like utenfor deres ørkenen regioner. Og den beste kvaliteten Henna, kjent for sin fargerikdom og innhold renhet, dyrkes og høstes i Nordvest-India.

DEN LANGE & DETALJERT

Det engelske navnet "henna" kommer fra det arabiske حناء (ALA-LC: ḥinnā’) eller på folkemunne حنا, løst uttalt / Hinna /. Henna er en høy busk eller lite tre, 2,6 m høy. Det er snau, multi-forgrenet med ryggrad tippet branchlets. Bladene er motsatte, hele, snau, underfastsittende, elliptisk, og bredt lansettformede (1,5-5,0 cm x 0,5-2 cm), acuminate, har deprimerte årer på dorsalflaten. Henna blomster har fire begerblad og en 2 mm beger rør med 3 mm spredt fliker. Petals er obvate, hvite eller røde pollenbærere satt inn i par på kanten av begeret røret. Eggstokk er fire encellede, stil opp til 5 mm lang og oppreist. Frukt er små, brune kapsler, 4-8 mm i diameter, med 32-49 frø per frukt, og åpne uregelmessig i fire deler. [2]

Den henna anlegget er innfødt til tropiske og subtropiske områder av Afrika, det sørlige Asia, og nord Australasia i halvtørre områder. urfolk sone Henna er den tropiske savanner og tropiske tørre sone, i breddegrader mellom 15 ° og 25 ° N og S fra Afrika til den vestlige stillehavskysten, og produserer høyeste fargestoff innhold i temperaturer mellom 35 ° C og 45 ° C. Under angrep av nedbørs intervaller, vokser planten raskt; sette ut nye skudd, deretter vekst bremser. Bladene gradvis gule og faller under lengre dry eller kalde intervaller. Det betyr ikke trives der minimumstemperaturen er under 11 ° C. Temperaturer under 5 ° C vil drepe henna planten. Henna er kommersielt dyrket i Marokko, Algerie, Jemen, Tunisia, Libya, Saudi-Arabia, Egypt, India, Irak, Iran, Pakistan, Bangladesh, Afghanistan, Tyrkia, Somalia og Sudan. I dag er det Pali distriktet i Rajasthan er den mest tungt dyrket henna produksjonsområde i India, med over 100 henna prosessorer som opererer i Sojat City.

Henna har vært brukt siden bronsealderen å farge huden (inkludert kroppskunst), hår, negler, skinn, silke og ull. I flere deler av verden er det tradisjonelt brukt i ulike festivaler og feiringer. Det er omtale av henna som en hårfarge i indisk domstol registrerer rundt 400 CE, [3] i Roma under den romerske imperiet, og i Spania i løpet Convivencia. [4] Den ble oppført i de medisinske tekstene i Ebers Papyrus (16. c f.Kr. Egypt) [5] og ved Ibn Qayyim al-Jawziyyah (14 c CE (Syria og Egypt) som en medisinsk urt. [6] I Marokko er farget ull og pyntet med henna, som er drumheads og andre skinnvarer.
Bruk av henna for kroppskunst har hatt en fersk renessanse på grunn av forbedringer i dyrking, foredling, og utvandring av folk fra tradisjonelle henna-hjelp regioner. [7] For hud farging, er en pasta av bakken henna (enten fremstilt av et tørket pulver eller fra frisk jord blader) plassert i kontakt med huden fra noen få timer til over natten. Henna flekker kan vare noen dager til en måned, avhengig av kvaliteten på lim, enkelte hudtype, og hvor lenge pastaen er lov til å holde på huden.
Henna fungerer også som en anti-sopp [8] og et konserveringsmiddel for skinn og stoff.
Henna blomster har blitt brukt til å lage parfyme siden antikken, og henna parfyme opplever en renessanse. Henna frastøter noen insekter og mugg. Henna er fargeegenskaper skyldes lawsone, en burgunder organisk forbindelse som har en affinitet for binding med protein. Lawsone er hovedsakelig konsentrert i bladene, særlig i petioles av bladet. Lawsone innhold i bladene er negativt korrelert med antall frø i fruktene. [9]

. Det vunnet popularitet blant unge mennesker i 1960 gjennom økende interesse i østlige kulturer. [13]

Muslimer bruker også henna som fargestoff for håret og for skjegget av menn-følger tradisjonen med deres profet Muhammed, som brukes til å farge skjegget med henna. Det er ansett som en "Sunnah" og beslektet med noe heldig / god. I en fortellerstemme av ham, oppmuntret han muslimske kvinner å farge neglene sine med henna så hendene kan erklæres som feminine & fra hendene til en mann. Derfor vil du se denne tradisjonen sterkt i Midt-Østen og Afrika, hvor kvinner søker henna til sine finger og tå negler, samt deres hender.

FORDELER henna:

Henna Hair Dye: Naturligvis forsiktig Colors Hair. Styrker håret. Detoxes follikler. Forhold hodebunnen. Kamper flass.

Henna pigment, lawsone, migrerer gradvis inn i håret mens innstillingen og vil naturlig & forsiktig binde til keratin (protein) i håret. Det vil faktisk opprettholde din nåværende naturlige høydepunkter og undertoner. Henna sikringer inn i, ikke kunstig dekke, eksisterende hår fargevariasjoner. Fargen vises helt naturlig-aldri "klumpete" og kunstig som tradisjonelle kjemiske-baserte hårfarger.

Henna vil tilstanden og reparere håret mens den farger under behandlingen (1-2 timer +). I motsetning til kunstig glatt belegg leave-in balsam, fungerer henna fra hodebunnen opp. De kondisjonerende effekter er den totale fremgangsmåten ifølge søknaden. henna pastaen detoxes hodebunnen og røtter (anti-bakteriell & sopp); den lawsone pigment positivt restrukturerer håret proteiner; cuticle laget av håret jevner og ligger flatt legge glans; og skylling av tørr pasta trekker naturlig hår rest (forurensning, stylingprodukter, etc.) som det skyller ut-som en ansikts mud maske … bare en naturlig, tid-bevist, super combo.

Våre produkter er formulert med Premium ren kroppskunst kvalitet henna og en proprietær blanding av indisk & Midtøsten urter. Individuelt, de har vært brukt i tusenvis av år i Østen og regelmessig blandet sammen for å danne fantastisk hårfarge & hår condition behandlinger. Indiske kvinner regelmessig gjøre henna søknad om dagen lang praksis med familie og venner. De vil henna opp håret, lage mat og underholde; det er en hendelse-noen enda sove 8 + timer i deres henna-hår wrap.

Det er 100% sikker: Du kan farge håret rødt (Pure Henna) på mandag, og deretter farge det brunt (Dark Brown Henna Blend) på onsdag, og deretter svart (Natural Sort Henna Blend) på fredag. Fargedybde og behandlingseffekter bare bedre med ekstra programmer-Go for it!

Kilde: hennacolorlab.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight + 10 =