Mountain Gorillas, Mountain Gorilla Bilder, Mountain Gorilla Fakta – National Geographic

Mountain Gorillas, Mountain Gorilla Bilder, Mountain Gorilla Fakta - National GeographicMountain Gorilla

Raske fakta

Type: Pattedyr Kosthold: altetende Gjennomsnittlig levetid i naturen: 35 år Størrelse: Ståhøyde, 4 til 6 fot (1,2 til 1,8 m) Vekt: 300 til 485 lbs (135 til 220 kg) Gruppenavn: Troop eller band Slektning: Størrelse i forhold til en 6-ft (2-m) mann

Vennligst legg en "slektning" inngang til ordlisten.

Det er omtrent 700 fjellgorillaer igjen på jorden, og nesten halvparten bor i skogene i Virunga fjellene i Sentral-Afrika. Disse gorillaer lever på den grønne, vulkanske skråningene av Rwanda, Uganda og Den demokratiske republikken Kongo-områder som har sett mye menneskelig vold som gorillaer ikke har rømt uskadd.

Mange vernetiltak er ment å hjelpe fjellgorillaer, og det antas at deres tall kan være stabil eller svakt økende. Likevel fortsetter de å møte store trusler fra tap av habitat og krypskyting.

Fjellgorillaer har lengre hår og kortere armer enn sine lavlandet fettere. De har også en tendens til å være litt større enn andre gorillaer.

Gorillaer kan klatre i trær, men er vanligvis funnet på bakken i lokalsamfunn på opptil 30 personer. Disse troppene er organisert i henhold til fascinerende sosiale strukturer. Tropper er ledet av en dominerende, eldre voksen mann, ofte kalt en silverback på grunn av slepet av sølv hår som pryder hans ellers mørk pels. Tropper har også flere andre unge menn, noen kvinner, og deres avkom.

Lederen organiserer troppe aktiviteter som å spise, hekkende i blader, og flytte om konsernets 0.75 til 16 kvadratkilometer (2-til-40-kvadrat-kilometer) leveområde.

De som utfordrer denne alpha male er tilbøyelig til å bli kuet av imponerende show av fysisk makt. Han kan stå oppreist, kaste ting, gjør aggressive kostnader, og hamre hans enorme brystet mens bjeffer ut kraftige hoots eller slippe løs en skremmende brøl. Til tross for disse skjermene og dyrenes åpenbar fysisk makt, gorillaer er generelt rolig og nonaggressive med mindre de er forstyrret.

I den tykke skoger i Sentral- og Vest-Afrika, tropper finne rikelig mat for deres vegetarisk kosthold. De spiser røtter, skudd, frukt, vill selleri, og treet bark og masse.

Kvinne gorillaer føder ett spedbarn etter en graviditet på nesten ni måneder. I motsetning til sine kraftige foreldre, nyfødte er lille-veide fire pounds (to kilo) -og stand bare å klamre seg til morens pels. Disse spedbarn sitte på morens rygg fra fylte fire måneder gjennom de to-tre første årene av sitt liv.

Unge gorillaer, fra tre til seks år gammel, minne menneskelige observatører av barn. Mye av dagen er brukt i spill, klatrer i trær, jage hverandre, og svingende fra grener.

I fangenskap, har gorillaer vist betydelig intelligens og har selv lært enkel menneskelig tegnspråk.

Dele

Kilde: animals.nationalgeographic.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − 8 =